Lang verwachte dag | Chiro | LVD
 
Pick To Light compass: pick & sort systemen
|
|
|
bowLeft


©2019 ABM, Belgium
bowTop
bow Verzameltechnieken
Enkele verzameltechnieken: Pick To Light, Pick To Color, RF picking, Batchpicking met pickcart. Traditioneel worden orders als volgt afgehandeld: de arbeider leest een order, interpreteert die, gaat de producten opzoeken in het magazijn en moet ze verzamelen. Zo gaat dit voor de ene bestelling na de andere. Helaas is dit een heel trage methode, waarbij veel (uiteraard menselijke) fouten worden gemaakt!

Om uw werknemers op een zo efficiënt mogelijke manier orders te laten verzamelen in uw magazijn, ontwikkelt ABM doorgaans 5 technieken. Toch willen we vermelden dat andere technieken, naargelang uw wensen, ook mogelijk zijn! We geven u nu enkel een overzicht van de technieken die we het vaakst ontwikkelen:

Pick To LightPick To Light (kortweg PTL):

Dit is dé techniek om heel snel orders te verzamelen, waar veel vraag naar is (de zogenaamde fast movers). De arbeider scant een order en lampjes gaan branden, daar waar hij/zij producten moet gaan verzamelen in het magazijn. Een display, bij het lampje, laat hem/haar weten hoeveel stuks er telkens moeten meegenomen worden. Dit is de snelste en meest kostenefficiënte methode!
Pick To Gun of RF PickingPick To Gun (PTG):

Dit is een techniek voor slow movers, oftewel goederen, waar een minder grote vraag naar is. De werknemer heeft een 'gun', een speciale scanner met display. Als hij/zij de barcode van een bestelbon scant, verschijnt op het display informatie, zoals waar precies in het magazijn de arbeider moet zijn, om welke en hoeveel producten te gaan verzamelen voor klant X.
Pick To ColorPick To Colour (PTC):

Ook deze techniek is geschikt voor slow movers. Hierbij heeft de werknemer een 'pda' of een pocket-PC. Nadat hij/zij het order heeft gescand, verschijnen op het minicomputertje instructies met kleuren. Zo weet de arbeider bijvoorbeeld in welk rek van het magazijn hij/zij moet zijn, bij welke kleur en ook hoeveel stuks hij/zij moet verzamelen.
Pick To PaperPick To Paper (PTP):

Deze techniek is een eenvoudige aanvulling op andere COMPASS-methodes. ABM stelt deze toepassing voor, wanneer een traditionele afhandeling van bepaalde bestellingen wenselijk is. Als u al gebruik maakt van andere COMPASS-technieken, kan het systeem uw papieren orders gewoon integreren in het automatiseringsproces. U hoeft geen aparte dienst op te richten voor deze orderbehandeling.
Batchpicking: hier met behulp van een pickcart.Batchpicking:

Dit is dé manier om slow movers heel snel te verzamelen. De werknemer verzamelt namelijk een aantal orders in één keer. Op basis van een PTL-, PTG- of PTC-techniek worden de goederen, besteld door verschillende klanten, allemaal verzameld in één wagentje. Wanneer alle artikelen zijn gepickt, moet dit wagentje opnieuw uitgesorteerd worden. Hiervoor bestaan een aantal sorteertechnieken.

Elke voorgestelde compass-oplossing kan naargelang van uw persoonlijke behoeften worden uitgebreid of aangepast!
Nieuws
pijl Presentatie PickART op Logistica 2012
PickART
pijl ABM installeert PickART bij Sligro.
pijl ABM lanceert Pick-To-Graphics op Logistica 2009.
pijl Pick-To-ColorABM introduceert Pick-To-Color, een revolutionaire verzameltechniek op basis van kleur...
pijl Pick-To-Light is DE picktechnologie bij uitstek! Leer er alles over...